Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на механизма на ел стъклата-снимки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Свалено, но мисля не до края, за да можеш да бръкнеш изпод него да издърпаш зегерката.Виж тази тема.
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=72920
    Въпросната зегерка или пеперудка работи на принципа на металната зегерка от снимката която съм постнал/не е от алфа, но принципа е същия/.
    Attached Files
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Благодаря Ви много!
      Утре сутринта ще се опитам отново да я сваля и да видя какво е станало с механизма... Дали е жило или нещо друго, или направо да взема цял механизъм...
      Alfa Romeo 156 1.8 TS 144HP 1998

Comment

Предполагам какъв ти е проблема вземи си втора употреба читав механизъм от автоморгите за 30-40-лв може да се намери и ще си спестиш много главоболие.Сменях пластмасовия плъзгач и въжето принавивах и накрая си купих друг.Ако въжето се е намотало на ролката на моторчето, се пречупва, усуква и после дори да го навиеш правилно не можеш го изпъна както трябва и с течение на времето се намества,охлабва си и създава пак проблем.Между другото ако счупиш пеперудката можеш да си направиш от тел както на снимката която постнах, аз съм с нещо подобно направи си сам и нямам проблем.
        Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 21:04.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Привет, колеги!
          Днес се преборих с ел. стъклото...

Проблема се оказа, че е бил счупен повдигача (бялата пластмаса) и по-точно гнездото на едното жило.

Взех нов механизъм от един колега, но като съм го монтирал едното жило се е освободило от повдигача и се е навило на макарата... Наложи се да отворя целия механизъм и да пренавия макарата на ново и след 1000 мъки и зорове, успях да монтирам всичко и вече имам работещ ел. прозорец!

Благодаря Ви за помоща, която ми оказахте за това как се сваля механизма от вратата!
          Alfa Romeo 156 1.8 TS 144HP 1998

Comment

Да бутна малко темата! Заден десен прозорец от много време си стои затворен и неможе да се сваля, реших да поправя тая работа. Исках да сваля механизма да видя какъв му е зора, развих де що имаше за развиване, извадих зегерката на държача и нищо, немога да помръдна нищо, немога да извадя релсата. Някакви идеи какво пропускам, прозореца е в най-горно положение и няма мърдане, свалил съм вътрешното уплатнение, а между външното и стъклото прокарах макетно ножче да ги отлепя.
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD '98

Comment

Сваля се кората на вратата, релсата на стъклото е закрепена с три винта, но преди това трябва да освободиш стъклото от пластмасовия повдигач, става с напипване.
              Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
              Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
              Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
              Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Кората я свалих, освободих моторчето развиваики трите гаики, които го дърат, развих двете гаики, които държат релсата, извадих зегерката на държача на стъклото, но стъклото не се освобождава от държача и релсата неможе да се извади .
                Last edited by Stoyan Zhelyazkov; d.m.y г., 16:18.

Comment

По спомени стъклото трябваше да слезе надолу, за да се освободи.
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                    По спомени стъклото трябваше да слезе надолу, за да се освободи.
                    Да, за да се покаже удобно за манипулация. Но като махнеш кората и предпазната облицовка сам ще видиш до колко да се свали

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                      Да, за да се покаже удобно за манипулация. Но като махнеш кората и предпазната облицовка сам ще видиш до колко да се свали
                      Имах предвид, че стъклото като слезе надолу вече е по-хлабаво във водачите и може да се избута навън, за да излезе от държача.
                      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                        Имах предвид, че стъклото като слезе надолу вече е по-хлабаво във водачите и може да се избута навън, за да излезе от държача.
                        Абе няма проблеми, като имаш малко акъл ще се усетиш до колко и как да го свалиш след толкоз съвети

Comment

Благодаря на отзовалите се! Ще го мъча пак следващата седмица

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Zhelyazkov Покажи съобщение
                            Да бутна малко темата! Заден десен прозорец от много време си стои затворен и неможе да се сваля, реших да поправя тая работа. Исках да сваля механизма да видя какъв му е зора, развих де що имаше за развиване, извадих зегерката на държача и нищо, немога да помръдна нищо, немога да извадя релсата. Някакви идеи какво пропускам, прозореца е в най-горно положение и няма мърдане, свалил съм вътрешното уплатнение, а между външното и стъклото прокарах макетно ножче да ги отлепя.
                            Първоначално публикувано от Stoyan Zhelyazkov Покажи съобщение
                            Кората я свалих, освободих моторчето развиваики трите гаики, които го дърат, развих двете гаики, които държат релсата, извадих зегерката на държача на стъклото, но стъклото не се освобождава от държача и релсата неможе да се извади .
                            Не ръчкай с ножчето, че ще нарежеш уплътнителя. С тънка плоска отвертка бъркаш между стъклото и уплътнителя и впръскваш някакъв лубрикант в процепа. След изчакване, хващаш стъклото с ръце отвътре и отвън и го клатиш, докато се разлепи. Може да пробваш да прекараш корда и да пробваш да отлепиш с нея.
                            Преди това трябва да си го разкачил от носача и той да е спуснат надолу.
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Сваляш до долу стъклото, бъркаш отдолу където е държача му, от външната страна има една щипка която се сваля и тогава стъклото излиза от държача. Виж в раздел купува, пуснал съм обява със снимка именно за въпросния държач, като видиш снимката ще се ориентираш.
                              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Working...
                              X